Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]снимка pixabayНови ограничения налагат Португалия, Испания и Германия в

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgснимка pixabayНови ограничения налагат Португалия, Испания и Германия в
Коментари Харесай

Заради Делта-варианта Европа налага нови ограничения за пътуване

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

снимка pixabay

Нови ограничавания налагат Португалия, Испания и Германия в опит да лимитират разпространяването на по-заразния вид на ковид Делта, който беше открит за първи път в Индия, съобщи euronews.com.

От понеделник неимунизираните британци, пътуващи до Португалия, ще би трябвало да преминат през наложителна карантина за две седмици, според заповед, оповестена от португалското държавно управление.

Според новите правила всеки, който пътува до континентална Португалия по въздух, суша или море, ще би трябвало да потвърди, че е имунизиран или ще би трябвало да се карантинира.

Мярката идва откакто немският канцлер Ангела Меркел разкритикува Португалия предходната седмица, че разреши на английските туристи да пътуват до страната сред средата на май и началото на юни, до момента в който разновидността Делта се популяризира във Англия.

Португалия стана първата страна от Европейския съюз, която разгласи, че разновидността Делта е преобладаващ на нейната територия.

През последните дни страната регистрира максимален брой случаи на К19 на ден от февруари насам. Въпреки че лечебните заведения се оправят с приема на пациенти, медиците споделят, че нарастването е с към 30% през последната седмица, което е тревожна наклонност.

 

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР